Adviseren in Verhouding

Als (interne) adviseur ben je voor het resultaat van je werk afhankelijk van je opdrachtgever en zijn team. Maar je hebt geen enkele macht. Hoe zorg je er dan voor dat mensen doen wat er nodig is om resultaat te boeken? Jouw manier van contact maken, communiceren en verantwoordelijkheid delen heeft invloed op de beweging van anderen. Er is niet één manier die in elke situatie en bij ieder team werkt. De opleiding Adviseren in Verhouding helpt je om meer impact te krijgen op gedrag van je klanten en tegelijk zelf meer ontspanning en rust in je werk te ervaren.

Doelgroep

Je bent een (interne) adviseur, bijvoorbeeld op gebied van Lean, Agile of HR. Jij boekt pas succes als anderen iets gaan doen. Je hebt je basis op orde wat betreft kennis en adviesvaardigheid. Je bent op zoek hoe je nog meer impact kunt hebben op het gedrag van je klanten. De volgende vragen maken jou nieuwsgierig:

 1. Naast al die dingen waar ik over nadenk in mijn werk: welke automatismen en reflexen heb ik eigenlijk?
 2. Welke invloed hebben ze op de effectiviteit van de werkrelatie met mijn opdrachtgevers en hun team?
 3. Welke invloed hebben ze op mijn eigen energieniveau en dat van mijn klanten?
 4. Hoe ontwikkel ik meer flexibiliteit in mijn automatische (re)acties?

Bovendien lijkt het je interessant om deze vragen te onderzoeken met actieve werkvormen. Je bent benieuwd hoe je iemand aan de andere kant van de ruimte krijgt zonder te duwen. Je wilt wel eens op een boksbal slaan of met anderen uitvinden hoeveel verschillende manieren er zijn om een plekje te krijgen in een gesloten kring.

Resultaat

Adviseren in Verhouding levert je meer impact en minder stress in je adviesrelaties op.

Je ontwikkelt flexibiliteit in je reflexen richting klanten. Hierdoor ben je in staat om zonder veel woorden effectievere spelregels te creëren in je samenwerking. Je leert wat jouw natuurlijke kracht is. Je leert bijsturen op de verleidingen en vermijdingen waarmee je je effectiviteit en werkplezier in gevaar brengt.

Aanpak

Onze aanpak is gericht op het leren herkennen en flexibiliseren van je reflexen en intuïties in advies- en samenwerkingsrelaties. Je krijgt een beeld welk effect ze hebben op jouw impact, op het gedrag van je klanten, op je welzijn en je resultaten.

We werken op basis van theorie en ervaringsgerichte oefeningen, dialoog en reflectie. We leggen doorlopend de link tussen ons aanbod een jouw praktijk. Je experimenteert in een veilige omgeving om te ervaringen wat bij jou past en welke effecten je ‘in het echt’ kunt verwachten. Aan de orde komen onder andere:

 • Overwogen versus reflexmatig gedrag
 • Relatie tussen denken, voelen en doen
 • Communicatieniveau’s en groepswetten
 • Basisbehoeften in relatie tot (professionele) groei

Effect op eerdere deelnemers

 • Nieuwe interventiemogelijkheden zien en gebruiken;
 • Meer impact met minder inspanning
 • Minder ‘rol’ en meer ‘jezelf’ zijn, zonder aan professionaliteit te verliezen.

Aanbod

Afhankelijk van de doelstelling en het beschikbare budget is de training Adviseren in Verhouding af te nemen in verschillende vormen. Dat varieert van een prikkelende workshop om bewust te worden van het effect van je automatismen tot een 8-daagse leergang om je adviesimpact tot een volgend niveau te brengen.

Onze werkwijze is lastig op papier uit te leggen. We doen graag een kennismakingssessie van 1-1,5 uur zodat je kunt ervaren wat de kracht van onze aanpak is. We kijken vooral uit naar aanvragen waar mogelijk een in-company behoefte is of waar we zichtbaar zijn in de markt van (interne) adviseurs.

Wil je een seintje krijgen als we een open kennismaking of open inschrijving organiseren? Laat dan hieronder je voornaam en emailadres achter:


 

Denk je dat deze informatie zinvol is voor iemand die je kent? Verwijs ze dan naar www.inverhouding.nl

Wil je liever persoonlijk contact? Adviseren in Verhouding is een samenwerking van Veranderhulp en PMTrainingen. Bel of email één van ons!

Bastiaan van Gils, telefoon 06-1564923 of email: bastiaan@veranderhulp.nl

Bas Dopheide, telefoon 06-28332655 of email: bas@pmtrainingen.nl

We horen of lezen graag van je!